SURREALISME - SURREALISTISCH - KUNST - SCHILDER - SCHILDERKUNST - SCHILDERIJ - TEKENING
  VORIGE PAGINA  PROLOOG  SCHILDERIJEN  TEKENINGEN  DAGBOEK  ARCHIEF  VOLGENDE PAGINA  
   BIOGRAFIE 1937-1964   
ANDEREN OVER MAX
OVER ORPHEUS
BIOGRAFIE 1937-1964
BIOGRAFIE 1965-1971
BIOGRAFIE 1972-1984
TENTOONSTELLINGEN
FOTO'S
FOTO'S


'Max Szoc'
EINDWERK VAN
SARA SZOC
 
 
 
 
 
- GEEF EEN SEINTJE -
- GASTENBOEK -
- LINKS -
 
 
   

1937
Geboorte van Maksymilian Alexander Szoc op 8 april in Jaroslaw, Polen. Zijn vader, Maksymilian Szoc was legerofficier en zijn moeder, Wladyslawa Goch, was verpleegster.

1939
Na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog gaat zijn vader als compagniecommandant naar Hongarije, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en ItaliŽ en laat zijn vrouw en twee zonen achter. Ze verliezen contact met elkaar.

1942
Wladyslawa Goch verhuist samen met haar twee zonen naar Warschau, waar ze werk vindt in een ziekenhuis.

1944
Tijdens de opstand in Warschau dat jaar, zijn ze bij wonder aan de dood ontsnapt: Duitsers vielen het ziekenhuis binnen waar zijn moeder werkte. Enkel drieŽnvijftig van de drieduizend mensen die er aanwezig waren hebben dit overleefd.

1945
Via het Rode Kruis heeft men zijn vader teruggevonden in Engeland.

1946
In dat jaar keert zijn vader terug naar zijn gezin in Polen.

1947
Het gezin vestigt zich in Chelm, waar zijn moeder directrice wordt van een school voor verpleegkundigen. Zijn vader geeft Wiskunde en Engels in een middelbare school.

1954
Hij beeÔndigt zijn secundaire school in Chelm en begint geneeskunde te studeren in Lublin.

1956
In oktober richt hij samen met enkele vrienden de eerste avant gardistische beweging van beeldende kunsten van het naoorlogse Polen 'Zamek' op. Dat waren de eerste tentoonstellingen.

1957
Hij onderbreekt zijn studies geneeskunde en wil architectuur gaan studeren. Helaas wordt hij ziek tijdens de ingangsexamens.

1958
Hij begint zijn studies regentaat, Beeldende Kunsten.

1959
Hij trouwt met Zofia Poraj-Górska op 20 maart. Hij woont samen met haar in Bydgoszcz. In oktober begint hij zijn studies aan het unief in Torun, aan de faculteit Schone Kunsten en de richting Restauratiewetenschappen- en technieken.

1964
Dat jaar behaalde hij het diploma van de faculteit Schone Kunsten aan de Universiteit van Mikolaj Kopernik te Torun. Hierdoor kreeg hij de titel Licenciaat in de Kunstwetenschappen en Magister in de Restauratiewetenschappen- en technieken. Het thema van zijn thesis was 'De beveiliging van oude perkamenten tegen inwerking van microflora'. Na zijn studies doceert hij aan diezelfde universiteit als assistent in TechnologiŽn en Technieken van de Schilderkunst (tot 30 augustus 1965).
 

 
 
 

EN
ES
FR
NL
PL
IT
PT
DE
S1
S2
S3
  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN. (C) 2018 Max-IT  
  VORIGE PAGINA  PROLOOG  SCHILDERIJEN  TEKENINGEN  DAGBOEK  ARCHIEF  VOLGENDE PAGINA