SURREALISME - SURREALISTISCH - KUNST - SCHILDER - SCHILDERKUNST - SCHILDERIJ - TEKENING
  VORIGE PAGINA  PROLOOG  SCHILDERIJEN  TEKENINGEN  DAGBOEK  ARCHIEF  VOLGENDE PAGINA  
   BIOGRAFIE 1965-1971   
ANDEREN OVER MAX
OVER ORPHEUS
BIOGRAFIE 1937-1964
BIOGRAFIE 1965-1971
BIOGRAFIE 1972-1984
TENTOONSTELLINGEN
FOTO'S
FOTO'S


'Max Szoc'
EINDWERK VAN
SARA SZOC
 
 
 
 
 
- GEEF EEN SEINTJE -
- GASTENBOEK -
- LINKS -
 
 
   

1965
Hij gaat in Poznan werken, in 'Ksiegarnia Sw.Wojciecha', waar hij een renovatieatelier opricht. Na enkele maanden stopt hij met dat werk en begint hij te werken als afdelingshoofd van de sectie Middeleeuwse Kunst en als conservator in het Nationaal Museum in Stettin.

1966
In mei van dat jaar komt hij in contact met het pantomimetheater in Stettin. Hij neemt ook deel aan het Festival van moderne Kunsten dat op 27 juli plaatsvind, waar hij het schilderij 'Landschap' tentoon stelt. In december stichtte en leidde hij zelf zijn eigen pantomimetheater, 'Studio Miniatur', wat later vele prijzen heeft opgeleverd. Om te beginnen schrijft hij twee stukken, Parasol en Isabelle, waarmee het theater deel neemt aan het Festival van Studententheaters in Lublin. Parasol wint de derde prijs.

1967
Hij neemt deel aan de tentoonstelling 'Wystawa Okregowa', waar hij onder andere het schilderij Sen o kropli wody (droom over waterdruppel) tentoon stelt.

1968
Zijn vrouw verlaat hem in april en ze verhuist met hun twee kinderen naar Gdynia. Op het Festival van Studententheaters in Krakau van 9 en 10 mei brengt hij de stukken Isabelle en Parasol en een nieuw stuk, Prometeusz. Isabelle krijgt er de eerste prijs voor beste regie en beste scenografie en het gezelschap krijgt er ook een derde prijs. Hij begint te werken voor het grootste publiciteitsagentschap van artistieke affiches van Polen, WAG, waar hij vooral ontwerpen van culturele affiches maakte. Ditzelfde jaar krijgt hij ook de eerste prijs voor het ontwerp van een affiche voor het Festival van Orgelmuziek.

1969
Hij maakt een nieuw pantomimestuk, Orfeusz, wat een zeer groot succes wordt en wat in februari ook een eerste prijs oplevert. Hij maakt ook de choreografie van het toneelstuk AntigonŤ voor het Teatr Rozmaitosci in Krakau. In juni neemt hij voor de eerste maal deel aan FAMA, een artistiek studentenfestival. Sindsdien zorgt hij ieder jaar voor de artistieke omkadering van het festival. Ook neemt hij er deel aan verschillende voorstellingen. Samen met een andere artiest richt hij er de poŽtengroep 'Lewary' op en later zetelt hij ook in de jury van het festival. Vanaf dat jaar is hij ook verantwoordelijke voor decoratie en costumering van de afdeling Theater en Toneel bij de Poolse televisie.

1970
Het pantomimestuk Orfeusz wordt aangepast voor een televisieopname. Dat jaar sterft zijn vader.

1971
In januari maakt hij een scenografie voor Shakespeare's Hamlet, een nieuw toneelstuk. Dat jaar schildert hij 'De eerste zonde', 'Geheim van de opoffering', 'Incognito', 'Judyta', 'Prometheus', 'Verborgen toekomst I', 'Verborgen toekomst II', 'In de waterput', 'Cristus' , 'Stilleven'.
 

 
 
 

EN
ES
FR
NL
PL
IT
PT
DE
S1
S2
S3
  ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN. (C) 2018 Max-IT  
  VORIGE PAGINA  PROLOOG  SCHILDERIJEN  TEKENINGEN  DAGBOEK  ARCHIEF  VOLGENDE PAGINA